Rakning

Bra rakprodukter för män, din bästa vän.

De allra flesta män rakar sig i ansiktet eller någon del av ansiktet (ofta delar av kroppen också). Upplevelserna kring rakning är väldigt olika och beror på många saker. Skäggväxten är en grundläggande orsak, de män med grov skäggväxt kan ha ett tuffare jobb än de med tunnare och mjukare skäggväxt. Huden reagerar olika på rakningen, vissa känner inget och andra är rödprickiga i flera dagar efter rakning. Skäggstubben upplevs olika hos olika män, en del vill ha den rätta "3-dagarsstubben" och andra vill raka sig varje dag för att aldrig ha något skägg eller stubb. Rakprodukter för män är nödvändiga för alla män. Uppdatera dina inköp till bra grejer som gör jobbet för dig. titta på de rakprodukter di använder idag och tänk efter om de verkligen gör jobbet? Titta på om din du ofta får skärsår efter rakning, om du blir prickig och irriterad på halsen, om din trimmer ibland "hugger i" skäggstråna eller om du blir torr eller fet i huden efter rakning. 

Killfejset har alla rakprodukter för män som kan tänkas behövas för att göra din rakning enklare och mer behaglig. Rakprodukter har utvecklats massor under åren för att göra det lättare men de senaste åren kan man se att det går tillbaka något, man vill ha rak-verktyg som dom såg ut förr i tiden. Nytänkande och utveckling i all ära men ibland ska man titta tillbaka och fundera på om det verkligen blir bättre med fem rakblad på samma gång eller om ett rakblad faktiskt kan ge resultatet du vill ha. Man kan också fråga sig vad miljön har för åsikt om alla rakbladen och tycker om alla raklödder-förpackningar skulle bytas ut mot en bit tvål och en borste (som håller en livslängd med lite kärlek). Killfejset fokuserar på enkla rakprodukter för män och så klart, det som passar just dig.

Skin Regimen Shaving gel 150ml
207 kr 295 kr
Jack Black Beard Lube, 177ml
132 kr 189 kr
Jack Black Bump Fix, 177ml
195 kr 279 kr
Mr Bear Family Shaving Stand
279 kr 399 kr
Mr Bear Family Safety Razor
419 kr 599 kr

Rakning, hur gör man? 

Hur gör man för att få den bästa rakningen, för att slippa obehag efter? Här kommer några tips från Killfejset som får din rakning att gå lättare.

Alla män har olika skäggväxt och alla olika behov. Killfejset listar här tipsen för en fullständig rak-rutin. Plocka och välj bland tipsen, något av dom kanske kan göra din rakning lättare.

Förberedelse, börja med att duscha. Värmen goch fukten från duschen gör att skäggstråna blir mjukare och går lättare att raka. Ännu bättre är det om du även bastar men det har man oftast inte tid med till vardags. Använd en djuprengörande scrup i ansiktet i duschen för att mjuka upp skäggstrån (och djuprengöra huden förstås) ännu mer.

Torka kroppen men låt ansiktet vara fuktigt. Använd Preshave-oil på de delar du tänker raka och låt den verka en liten stund. Applicera ditt rakskum, gel, kräm eller tvål-skum (använder du raktvål har du förberett det innan duschen). 

Rakhyvel, safety-razor eller rakkniv. Valet är ditt men Killfejset rekommenderar en safety-razor både för rakningen och miljön. En safety-razor håller enkelt hela livet om du ger den lite kärlek. När rakbladet börjar bli slött byter enkelt ETT rakblad och den är som ny igen. 

Dra ditt rakverktyg medhårs för att det ska gå så lätt som möjligt. Rakar du mothårs ökar du risken för inåtväxande hårstrån och rak-finnar. Tryck inte utan låt rakverktyget göra jobbet. Om du känner att du behöver trycka är troligtvis ditt rakverktyg inte tillräckligt vasst. Är ditt rakverktyg tillräckligt vasst ska du bara behöva höra ett drag över varje skäggstrå. Skölj ditt rakverktyg efter varje dag. 

När du fått bort allt du vill ha bort sköljer du ansiktet noga och torka. Smörj in med en svalkande aftershave.

Extra-tips kring rakning:

Ha inte bråttom, skärsåren efter rakning är jättestöriga.

Håll ditt rakverktyg fräscht, inga onödiga bakterier i ansiktet ifall du råkar skära dig. Lägg eller ställ det så att det enkelt torkar så förlänger du livslängden. Vi vet alla vad vatten och metall blir efter för lång tid tillsammans.

Fortsätt att leta efter dina perfekta rak-produkter tills du är HELT nöjd, det finns rakprodukter för män för alla olika hud- och skäggtyper.